Orbán saját cikk helyett csak a beszédeit küldi el a Magyar Krónikának

Média
2015 június 15., 13:13
comments 349

A bevallottan a kormányt támogató újság, a Magyar Krónika egy éve indult a pitypangos cikkel. Erősen kezdtek még a megjelenés előtt azzal a levéllel, amit Kerényi Imre és Bencsik Gábor írtak. Ebből derült ki, hogy a lap "a centrális politikai erőtér építő embereiről szól", a dalcsináló Ákos úrról, a színházcsináló Vidnyánszky úrról és a lótenyésztő Lázár testvérekről pl. És meghirdették a keresd a jót hozzáállást. "Jó volt a színdarab. Megírom. Lebilincselt a koncert. Megírom. Kinyílott a pitypang. Megírom."

Az első szerkesztőségi értekezletre még Orbán Viktor is elment. Aztán jött az első szám, majd a többi, a lap pedig a teljes érdektelenségbe fulladt.

Most, hogy lekegyegett az egy év, az ATV interjút készített a főszerkesztővel. Ebből a következő dolgok derültek ki. Bencsik Gábor szerint a kormány elégedett a lappal, bár nem szokták dicsérni.

Tízezer példányban nyomják a lapot. Ebből hatezret ingyen szétosztanak, megy a határont túlra és magyar közintézményekbe is. Kétezer fogy pénzért, ebből 1200 előfizetésben, 800-at vesznek az újságosnál. A lap ára 980 forint. Kétezer pedig nem fogy el.

Orbán Viktor azt ígérte, hogy írni fog a Magyar Krónikába. Ehhez képest csak a beszédeit küldi el. De Bencsik szerint ez is értékes, mert ezek azok a beszédeket, amiket tényleg ő ír, nem a stáb tagjai.

A lap eddigi nagy szakmai, politikai dobásáról azt mondta:

„Ilyen értelemben nem tudom azt mondani, hogy durrant valami.”

De írtak például a romkocsmákról, ami nagy magyar siker, és semmi köze nincs a kormányhoz. Sőt, ők magyarázták el a kormánynak, hogy az milyen fontos dolog.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.