Immár hivatalos, hogy Sepp Blatter Sepp Blatterről szóló játékfilmje a történelem legnagyobb bukása

a hetedik művészet
2015 június 19., 06:09
comments 57

Ha ön az Egyesült Államokban él, és moziban akarta volna megnézni a FIFA történetéről a FIFA 25 millió dollárjából forgatott játékfilmet, a Közös szenvedélyt, amiben Sepp Blattert, a világ legkorruptabb szervezetének vastag arcbőrű elnökét Tim Roth alakítja, akkor már elkésett.

A filmet, amit mindössze tíz amerikai mozi mert egyáltalán műsorra tűzni, egy hét után levették a műsorról.

Ez idő alatt a film 918 dolláros bevételt hozott. Nem nyomdahiba, nem maradtak le a számok, tényleg összesen ennyi a bevétel. Ezzel a Közös szenvedély a világ filmművészetének olyan, méltán elfeledett remekeit előzte meg a valaha volt legsikertelenebb filmek versenyében, mint az I Kissed a Vampire című vámpir-rockopera.

A film totális kudarcára jellemző, hogy még Oroszországban is, ahol 2018-ban világbajnokságot rendezhetnek, aminek a jogát a FIFÁ-ra oly jellemző gyanús körülmények között nyerték el, szóval még Oroszországban is hatalmas bukás volt, bár ott legalább hatszámjegyű volt az eredmény:

158 ezer dollár.

A film a nagyobb európai piacokon még bizonyítani se tudott: Németországban, Nagy-Britanniában, vagy a legutóbbi vébét rendező Brazíliában már eleve csak DVD-n hozták forgalomba. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.