Kormányhatározat nélkül kötötték meg a gigaszerződést Garancsi cégével

Tbg
politika
2015 június 20., 07:49
comments 138

"A Market Zrt.-vel egy csaknem bruttó 49 milliárd forintos kontraktust úgy kötött meg az eljárást kiíró MNV Zrt., hogy az azt lehetővé tévő kormányhatározat még meg sem született"

- írja a Népszabadság.

A lap ugyanis észrevette, hogy a vizes vébé megvalósítására kiírt 50 milliárdos gigaetenderben már akkor szerződést kötött az állam Orbán Viktor barátjához, Garancsi Istvánhoz köthető Market Zrt-vel, amikor az erről szóló kormányhatározat még meg sem született.

photo_camera A Market Zrt. furgonja június 5-én a Népfürdő utcában. (Fotó: 444)

Május 11-én hirdettek eredményt, de csak május 26-án jelent meg a beruházásról szóló kormányhatározat.

A lap hozzáteszi, hogy bár a magyar sajtó előszerettel nevezi a Videoton SC tulajdonosát Orbán barátjának, sőt "új Simicskájának", erről ezt nyilatkozta a Figyelőnek:

„Semmilyen üzleti kapcsolatunk nincs. A kérdésben felvázolt kép sem helytálló. A Közgép és a Market nincs versenyhelyzetben. A mély- és a magasépítés ugyanis teljesen más terület.”

(Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.