Váczi Gergő: Nem is veszem észre, ha keltem a gyűlöletet

Média
2015 június 22., 16:58
comments 91

Váczi Gergő, a TV2 riportere a múlt héten médiatörténelmet írt a magyar-szerb határ mellett. Eredetileg úgy volt, hogy csak Irénke nénivel, a 70 éves önkéntes határvadásszal csinál egy interjút, de aztán bejelentkezés közben felgyorsultak az események, mindenki futott mindenfelé, mindenki kiabálta, hogy a migránsok így meg a migránsok úgy. Óriási erőfeszítéssel, de sikerült úgy beállítani a déli határt, mintha annak túloldalán Godzilla, King Kong és Freddy Krueger egymás hátán lovagolva várakozna, hogy beléphessen Magyarországra és tiszteletlenségeket követhessen el a magyarok kultúrája ellen.

A riport után sokan bírálták a TV2 műsorvezetőjét, mondván, hogy bejelentkezése egyoldalú volt és gyűlöletkeltő, a bevándorlók ellen hangolt. Váczi most a Facebookon válaszolt a kritikákra.

„Igen hibáztam.

Szakmailag valóban kifogásolható a múlt pénteki élő tudósításom a Mokkában. Tény, hogy elsodortak az élő kapcsolás alatti váratlan események, és tény, hogy nem tudtam higgadtan reagálni. Nem tettem fel fontos kérdéseket, melyekkel egyértelművé vált volna, hogy nem vagyok az „embervadászat” támogatója. Őszintén sajnálom, ha ezzel megsértettem mások érzéseit. Elnézést kérek.

Azt viszont határozottan elutasítom, hogy bárki bármilyen fórumon idegengyűlölőnek, rasszistának, antiszemitának, nácinak nevezzen. A gyűlöletkeltés határozott, tudatos szándékból ered, bennem pedig soha, semmilyen formában fel sem merült, hogy bárkit a származása, hovatartozása, vallása miatt bántsak."

Igen hibáztam. Szakmailag valóban kifogásolható a múlt pénteki élő tudósításom a Mokkában. Tény, hogy elsodortak az élő...

Posted by Váczi Gergő on Monday, June 22, 2015

(via Velvet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.