Kocsis Máté a buzeránsozásról

Tbg
Budapest
2015 június 23., 11:25
comments 301

Az utóbbi idők egyik legalpáribb politikai heccelődése volt, amikor Ungár Klára valamikori liberális országgyűlési képviselő a Facebookon lemelegezte Kocsis Máté józsefvárosi polgármestert:

photo_camera Ungár Klára ominózus kijelentésre (Forrás: Fb)

A politikában ismert jelenség az előbújtatás, azaz egy coming out erőltetése, ám Ungár semmiféle bizonyítékkal nem támasztotta alá állítását.

Az övön aluli támadásra születhetett volna egy kulturált reakció, de - úgy látszik - nem ilyen időket élünk.

Amikor Kocsis Máté kikérte magának a homoszexualitás vádját, nem úgy fogalmazott, ahogy arra egy vezető politikustól számítana az ember, konkrétan buzeránsoknak nevezte a melegeket:

Ezért aztán megkérdeztük Kocsis Máté kikre gondolt, amikor ezt a kifejezést használta, mert konzervatív politikusként végül is lehet ellenezni a Gay Pride idei útvonalát, vagy ellenezni a melegek házasodáshoz való jogát (ezt teszi a Fidesz és a KDNP), ez a kifejezés nem tartozik a politikailag korrekt szavak közé:

Tehát itt tartunk most: bunkóságra bunkóság a válasz, a két politikus maradt is ennyiben.

A miniinterjú után egyébként Kocsis Máté még odajött hozzánk, és elmondta, rengeteg gyűlölködő levelet kap a családja azóta, hogy Ungár Klára megvádolta, és ez alaposan felzaklatta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.