J. K. Rowling újabb Harry Potter-sztorit publikált, ezúttal Dudley Dursley életéről

KULTÚRA
2015 június 24., 04:29
comments 14

A katasztrofális családi viszonyok közé született, nagyon elkényeztetett Dursley most lett 35 éves, ezt ünnepelve jelentetett meg róla egy rövid történetet a világ sikeresebb írónője. A sztori azt emlegeti fel, amikor Petunia és Vernon Dudley először találkozott Harry szüleivel, Lily és James Potterrel.

A találkozás nem ment jól, Vernonék már akkor is elviselhetetlen alakok voltak, a férfi biztos volt benne például, hogy egy varázsló csak munkanélküli segélyen élhet. A varázsló erre elkezdett mesélni a mágiavilág bankjában felhalmozott kincsekről, mire a házaspár dühösen kiviharzott az étteremből.

Rowling beszélt most arról is, hogy az emberházaspár nevének kitalálásakor sokkal könnyebb dolga volt, mint más szereplők esetében, mert egyszerűen olyan neveket választott, amiket utált. Amikor kiskorukban húgával játszottak, a kellemetlen alakokat is mindig Petuniának nevezték.

A teljes sztori a Pottermore oldalon olvasható. (via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.