Ha a kormány talál más megoldást, akkor nem épül meg a kerítés

politika
2015 június 25., 07:02
comments 96

A brüsszeli magyar nagykövet az Euronewsnak adott interjúban már csak kerítés megépítésének lehetőségéről beszélt, ha nem találnának más megoldást a szerb-magyar határon kialakult helyzetre.

„Ha nem lesz közösségi válasz a problémára, ha nem tudjuk a nyugat-balkáni országokkal, valamint Görögországgal és Bulgáriával együtt megoldani ezt az ügyet, akkor tennünk kell valamit“

- puhította tovább a menekültkérdésben tett hét eleji kormányzati nyilatkozatokat Györkös Péter Magyarország brüsszeli Állandó Képviseletének vezetője.

Szerinte a szerb-magyar határon tervezett kerítés egy szimbolikus reakció, amellyel a kormány szeretné felhívni a nemzetközi közösség figyelmét a határszakaszon jelentkező nagyszámú bevándorló problémájára.

Györkös szerint a kormány terve a kerítésről nem végleges, hanem csak egy figyelemfelhívás Európa számára.

Szerinte a csütörtökön kezdődő uniós csúcson Orbán Viktor miniszterelnök konkrét javaslatokkal áll majd elő az uniós bevándorláspolitikát illetően.

A dublini rendszer végrehajtásának felfüggesztéséről is azt mondta, hogy magyar kormány jogi értelemben nem hozott döntést a dublini rendszer alkalmazásának felfüggesztéséről. Egyszerűen türelmet és szolidaritást kérünk a Magyarországra irányuló transzferek ügyében. (Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.