Állja a BKV finanszírozását a kormány

Budapest
2015 június 27., 04:21
comments 39

A Napi Gazdaság kérdésére a Miniszterelnökség elmondta, hogy

"meghozták a BKV finanszírozásáról a döntést, napokon belül megjelenik a Magyar Közlönyben a már korábban megismert számokkal."

Korábban már járatritkítások is szóba kerültek a pénzhiány miatt, erre valószínűleg nem kerül sor. A kormány nem kevés pénzt tol a fővárosi közlekedési cégbe:

  • az 52 milliárdos adósság állományt átvállalja,
  • garantálja a 3-as metró felújításához szükséges 60 milliárdot,
  • 2016-ban 40 milliárd, következő évben 37 milliárd, 2018-ban pedig 33 milliárd forintot kap a BKV működésre.

3_tarlos_istvan_fovarosi_kozgyules_schmitt_pal_olimpia

Tarlós István főpolgármester a szerdai Inforádiónak adott interjúban még nekiment a kormányzatnak. Akkor azt mondta, hogy megüzenték, ha Budapest járatja a száját, kevesebb uniós támogatást kap. Hogy ki mondta ezt a főpolgármesternek, nem árulta el.

Lázár Tarlós szavaira úgy reagált, hogy a főpolgármester

 „ott keres ellenséget, ahol nincs,"

a kormányzat elkötelezett híve Budapestnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.