link Forrás

Obama énekelve búcsúzott a terrortámadásban meggyilkolt fekete tiszteletestől

külföld
2015 június 27., 13:12
comments 70

Az amerikai elnök pénteken vett részt Clementa Pinckney gyászszertartásán. Pinckney tiszteletes volt, emellett demokrata színekben képviselő Dél-Karolinában. Egyike volt annak a kilenc embernek, akit a charlestoni templomban elkövetett szélsőjobboldali terrortámadás során gyilkoltak meg.

Barack Obama megindító beszédet mondott, hosszan beszélt a feketék elleni gyűlöletbűncselekmények történelméről, és arról, hogy éppen mindazt árulnák el, amiért Pinckney kiállt, ha hagynák, hogy a támadás után minden visszatérjen a régi kerékvágásba.

Az elnök beszéde mára bejárta a világsajtót, igaz, elsősorban főleg egy részlete miatt. A legvégén ugyanis Obama az Amazing Grace című, XVIII. századból származó keresztény himnuszt kezdte el énekelni. A teljes beszédet itt lehet megnézni:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.