Az EU 8 millió euróval és szakemberekkel segít a Magyarországra érkező bevándorlók ügyében

határ
2015 június 30., 09:53
comments 103

Az Európai Bizottság támogatja Magyarországot, az ország már nincs egyedül, Európa mellette áll és együttműködik vele, hogy a szolidaritás szellemében megoldhassák az illegális bevándorlás jelentette nehéz helyzetet – mondta Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztos kedden Budapesten, miután Szijjártó Péter külügyminiszterrel beszélgetett.

Az uniós biztos azért látogatott Budapestre, hogy megbeszéléseket folytasson az európai migrációs stratégiáról és a Magyarországot érintő bevándorlási helyzetről. Dimitrisz Avramopulosz szerint míg eddig jobbára Olaszországról és Görögországról beszéltek az illegális bevándorlással kapcsolatban, most már Magyarországra is nagyobb figyelem jut.

photo_camera Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja Dimitrisz Avramopuloszt, a migrációs ügyekért, az uniós belügyekért és az uniós polgárságért felelős EU-biztost a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (Fotó: Soós Lajos / MTI)

Az EU szakértőket küld, akik segítenek a bevándorlók azonosításában, regisztrálásában és a menedékkérelmek elbírálásában – mondta, és bejelentette: Magyarország csaknem 8 millió eurós (2,5 milliárd forint) támogatást kap.

Azt is elmondta: a tagállamok jogkörébe tartozik, hogyan akarják megvédeni a határaikat, amik egyúttal az EU határai is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.