Az orosz ügyészség vizsgálja, hogy jogszerű-e Észtország, Lettország és Litvánia függetlensége

külföld
2015 június 30., 14:12
comments 360

A galamb Oroszország minden lehetséges eszközzel igyekszik csillapítani az Ukrán háború miatt támadt feszültségeket, és megnyugtatni szomszédait, hogy nekik a békés egymás mellett élés a legfontosabb.

Valószínűleg ennek keretében döntött úgy az orosz ügyészség, hogy megvizsgálják:

1991-ben jogszerűen szakadtak-e el a Szovjetuniótól a balti köztársaságok, és így legális-e az ő függetlenségük.

Ha én lett, litván vagy észt állampolgár lennék most nyugodnék meg csak igazán, hogy 24 évvel a függetlenség elnyerése után ránéz erre a kérdésre az orosz állam.

A legjobb az egészben talán az, hogy az ügyészség egyfelől elmondta, hogy a vizsgálat eredményének nincs jogi következménye, másrészt emlékezettetek, hogy nemrég volt egy hasonló eljárás a Krím-félszigettel kapcsolatban. Akkor azt tisztázták, hogy a terület 1954-ben jogszerűen került-e Ukrajnához, és képzeljék el: azt állapították meg, hogy nem, tehát törvénytelenül volt Ukrajnánál a Krím.

Még jó, hogy arrafelé sem változott semmi a közelmúltban.

(via)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.