Egyre több magyar szeretné, ha vasárnap is nyitva lennének a boltok

POLITIKA
2015 június 30., 10:08
comments 341

A várakozásokkal ellentétben nemhogy csökkent, de még nőtt is a vasárnapi zárvatartás elutasítottsága a magyar közvéleményben. A Medián májusban megismételte márciusi kutatását - akkor közösségi finanszírozásban három közvélemény-kutató intézet is felmérte, hogy a magyarok hány százaléka szeretné, ha nyitva lennének a boltok -, és minden logikus várakozással szemben drasztikusan nőtt azoknak a száma, akik a nyitvatartás pártján állnak.

A kutatók hipotézise az volt, hogy a boltbezárás óta eltelt két hónapban az emberek lassan hozzászoknak, hogy vasárnaponként nem tudnak vásárolni. Az eredmények szerint viszont inkább egyre jobban dühíti őket ez. Olyannyira, hogy

immár a Fidesz szavazóinak nagy többsége is a nyitvatartás pártján áll.

márciusban a Fidesz szavazóinak még csak 45 százaléka támogatta a vasárnapi nyitvatartást, most már

63 százalékuk, vagyis csaknem kétharmaduk.

Márciusban a Jobbik szavazóinak 64, most már 78 százaléka támogatná, hogy nyitva legyenek a boltok, a többi ellenzéki pártnál 71 százalékról 81 százalékra nőtt a nyitvatartók támogatóinak aránya.

A teljes népesség körében a márciusi 62 százalékhoz képest immár 72 százalék szeretné, ha vasárnap is vásárolhatnak. (Via Medián)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.