Nagy Ervin és Petrik Andrea játszik a Kincsemben

Tbg
444
2015 június 30., 05:43
comments 172

Petrik Andrea és Nagy Ervin főszereplésével készül minden idők egyik legtámogatottabb magyar filmje, a magyar csodalóról szóló Kincsem, mondta el a 444-nek a film producere, Hutlassa Tamás.

Petrik Andrea viszonylag új firma a magyar filmvásznon, az Utóélet c. filmben lehetett látni tavaly, a film főhőse, Mózes beleszeret a drogelvonóról érkezett balhés lányba, a femme fatale-ba, aki végül az első adandó alkalomnál faképnél hagyja. Petrik vette át Kovács Patrícia szerepét az HBO-s Társas játék második évadában.

photo_camera Petrik Andrea a Társas játékban (HBO)

Párja pedig Nagy Ervin lesz, aki már volt reformkori karakter: barna fürtjeivel és viharos homlokzatával ő játszotta Kossuth Lajost, a Széchenyit játszó Eperjes Károly politikai vetélytársát, vitapartnerét.

photo_camera Nagy Ervin a Terápiában (Forrás: HBO)

Most Blaskovich Ernő magyar nemes szerepébe bújik, aki beleszeret apja gyilkosának, Otto von Oettingennek lányába, Klárába. Közben pedig Kincsem, az összes versenyét megnyerő ló tulajdonosa is.

További szereplők: Klára apja, Otto von Oettingen, Gáspár Tibor (Dumapárbaj, Kalandorok, Intim fejlövés, Hídember, Gáspár Sándor öccse); Kincsem zsokéja: Kovács Lehel (Pánik, Intim fejlövés, Kossuthkifli); a családi barát: Gyabronka József; Blaskovich barátja: Keresztes Tamás (Isteni műszak, Mancs).

Romantikus dráma lesz

- mondta a film műfajáról Hutlassa, aki szerint a kétmilliárd forintos költség bár a hazai támogatásokhoz képest magasnak tűnik, kosztümös, történelmi filmeket ennek sokszorosáért készítenek külföldön.

A fim igen sok, vissza-visszatérő helyszínen játszódik, így a stáb, illetve stábok forgatnak majd a dégi és a keszthelyi Festetics-kastélyokban, az alagi lóversenypályán (Dunakeszin), valamint a bécsi Prater eredeti formájában megőrzött lóversenypályáján, a Kincsem-park ügetőjét ugyanis az elmúlt években átépítették, így már nem tud korabeli lenni.

A Mafilm fóti stúdiójában is lesznek forgatások, és egy jelenetet a rákospalotai Origo stúdióban is felvesznek, ahol többek között a Herkules c. amerikai szuperprodukciót forgatták.

A díszletek, a ruhák és a párbeszédek ugyan korhűek lesznek, de nem kell egy ódivató történelmi filmre gondolni, modern felfogásban nyúlnak a XIX. századi közeghez. (A jelmeztervező Bárdosi Ibolya, a díszlettervezők Nánássy Zsolt és Horváth Viktória lesznek.) Az operatőr Szatmári Péter, aki utoljára a Dumapárbajt és a Liza, a rókatündért fényképezte.

A lovakat is kiválogatták már, nemcsak egy ló fogja játszani Kincsemet, hanem több, "még a lódublőrnek is lesz dublőrje". Ennek az az oka, hogy a versenyló nem színészkedik, ha meglátja a pályát, elkezd rohanni, ezért Kincsemet a versenypályán más ló játssza majd, mint az istállóban lévő mását.

Arra a kérdésre, hogy előfordulhat-e az, ami a kudarcba fulladt Toldival, ahol végül az akciójelenetek forgatásán veszett össze a rendező és a Filmalap, Hutlassa határozott nemmel válaszolt: a kényesebb tesztforgatásokon túl vannak, kipróbálták a bonyolult, olykor féltucat kamerát is megmozgató jeleneteket, tehát meglepetés elméletileg már nem érheti a stábot, illetve a finanszírozót.

Az utómunkában nagy részt vállal a számítógépes grafika, azaz a CGI, ezzel háttereket, díszleteket fognak kiegészíteni, a munkát a Digital Apes csinálja, róluk a VS írt ismertető cikket.

A film forgatása július 22-én indul és 72 napig tart majd, illetve a jövő év elején még három téli napot terveznek. A filmet várhatóan 2016 végén, ősszel, karácsonykor mutatják majd be.

A filmet teljes egészében a Filmalap támogatja, nincsen tehát koprodukciós partner. Az előkészítésre szánt százmillió forint beleértendő a most közölt 2078 milliós gyártási költségbe. Mint korábban írtuk, így is minden idők legtámogatottabb magyar mozija lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.