Gyűlölöm a bevándorlókat

életmód
2015 július 01., 14:24
comments 777

Bizonyos emberek egyszerűen nem tudnak viselkedni. Például a bevándorlók. Nem akarok ujjal mutogatni, de szíriaiak például olyanok, mint az állatok. Most reggel is, a Városligetben odajönnek, és szappannal belemossák a hónaljukat a japánkertben a kút vizébe. 2 méterrel arrébb meg megül a szappanos víz, de az nem érdekli őket. Látják, hogy onnan iszik a kutya, a szappanos részből, de nem törődnek azzal se. Én nem tudom elküldeni onnan a kutyát, a Babika az ilyen, ő onnan iszik, ahonnan neki kedve van, ezt el kellene fogadnia mindenkinek. Érzi is a Babika, hogy a szíriaiak nem jó emberek, ugatja őket nagyon.

De igaza is van. Mosdjanak máshol, ha annyira mosdani akarnak. Ne ott, ahol a kutyáink fürdenek.

Meg eldobálnak mindent. Üveget, dezodort, ételt. Pedig ott van a kuka pár centire tőlük. Olyan nehéz lenne beletenni a szemetet? Szíriában ezt nem tanítják? Értem én, hogy háború van, meg sokan meghalnak, de a kukát attól még lehet ismerni. Ha már idejönnek Magyarországra, ne szemeteljenek. Mondják az ismerőseim, akikkel a Babikát sétáltatom, hogy eddig is ugyanennyire volt szemetes a Városliget, de én megérzem az ilyesmit, én tudom, hogy ezt most a szíriaiak csinálják.

Úgy szaladgálnak a Ligetben, mintha az övék volna az egész világ. Meg fekszenek a fűben. Az ész megáll, hát hogy lehet egész nap a fűben fetrengeni? Meg beszélgetni hülyeségekről. Nem unják meg?

Meg a másik dolog, hogy vannak a menekültek között, akik egyszerűen büdösek. Nem tudom ezt szebben mondani, de hát ez az igazság: büdösek. Őket legalább ki kellene válogatni, és adni nekik egy kitűzőt, amit hordhatnának, hogy legalább az utcán messziről látsszon, hogy az az ember büdös, és akkor át lehetne legalább menni a másik oldalra, ha nem akarjuk a bűzét szagolni. Ez lenne a minimum.

Azt kellene csinálni, hogy nem engedjük be ide őket. Elsősorban a büdöseket nem, de ne engedjük a többit se. Se Budapestre, se Magyarországra, se Európába. Ahová én megyek, ott ilyen emberek ne legyenek. Én üdültem már Belgrádban meg Görögországban is, ott se jó, ha büdös menekültek rohangálnának a parkokban. Én azt mondom, hogy ezeknek otthon kéne maradniuk. Ha háború van, hát háború van, harcoljanak, ők keresték maguknak a bajt, majd lerendezik egymás közt.

Katonákat kellene küldeni oda, Szíriába meg Irakba meg Afganisztánba. Koszovóba is. A katonák aztán gondoskodnának róla, hogy ezekből az országokból senki ne menjen sehová, amíg nem tanulnak meg ott is európai módon viselkedni az emberek. Bár az azért szerintem nem ma lesz. Még hálás is lehetne a szíriai kormány, vagy mijük van azoknak, hogy megtanítja valaki ott az embereket a rendre. Ez például jó lenne.

Fegyelem kéne, semmi más. Kis kultúra. Aztán rend lenne az egész világon, és senki nem menne soha sehová, ahova nem való.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.