Ilyen, amikor fizetős az adatszolgáltatás: 80 ezer dollárt kér egy texasi önkormányzat, hogy eláruljon részleteket az idióta exrendőrükről

külföld
2015 július 01., 07:40
comments 146

A texasi McKinney városa nagyon szívesen válaszol közérdekű adatigénylésekre, ráadásul a törvény is kötelezi őket erre. Most éppen azzal az exrendőrrel kapcsolatban kaptak kérdéseket a Gawkertől, aki pár hete medencés bulira készülődő tinédzserek láttán kezdett el fékevesztetten tombolni. Ráadásul az amerikai információszabadságról szóló törvény is kötelezi az önkormányzatot, hogy együttműködjön. Csak hogy Texasban olyasmi szabályozás van érvényben, mint amilyet most a magyar kormány is tervez megvalósítani: fizetni kell az adatkezelőnek. Az adatkezelő pedig mindezt közel 79 ezer dollárra, azaz átszámítva több mint 22 millió forintra jön ki.

infoszabTeljes levél a Gawkeren.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.