Mao szomorú: több a tőzsdei befektető Kínában, mint a párttag

gazdaság
2015 július 01., 10:14
comments 41

90 millióra emelkedett a tőzsdei befektetők száma a Kínai Népköztársaságban, miközben a párttagok száma 87,8 millióra csökkent tavaly év végén, írja a Bloomberg.

Ez nem a kommunista ideológia miatt probléma a pártvezetésnek, hanem azért, mert a kisbefektetők között aki későn csatlakozott a rallihoz, az most megégetheti magát.

A sanghaji kompozit részvényindexben mániára emlékeztető emelkedés volt néhány adminisztratív változás után, az index több, mint a duplájára ugrott egy év alatt. Június közepén viszont kipukkant a lufi, azóta több mint húsz százalékot esett a fő kínai részvénypiaci mutató.

A kisbefektetők jellemzően inkább később vettek bele a részvényekbe, ezért az ország gazdasági vezetésében most félnek, hogy sokan elveszthették a megtakarításukat.

(Concorde Facebook / Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.