Nyilvánosságra hozták Hillary Clinton 3000 oldalnyi hivatali levelezését

külföld
2015 július 01., 02:30
comments 42

A bíróság ítéletének eleget téve az amerikai külügyminisztérium nyilvánosságra hozta a volt külügyminiszter Hillary Clinton, a demokrata elnökjelöltség nagy esélyesének 3000 oldalnyi levelezését - azokat a leveleket, amiket miniszterként nem a hivatali, hanem magán emailcíméről írt.

Az amerikai sajtó hatalmas lelkesedéssel kezdte átböngészni a leveleket, hogy aztán hamarosan arra jusson, hogy

  • nem tartalmaznak semmi érdekeset;
  • javarészt átlagos hivatali ügyekről van szó;
  • mármint azokban, amiknek nem takarták ki az egészét;
  • vagy amikben nem érthetetlen kódban beszélgetett Clinton a munkatársaival.

Annyi viszont kiderült a levelekből, hogy Clinton nagyon is érzékeny volt a róla a nyilvánosságban kialakult képre, ő és stábja is aktívan próbálta befolyásolni azt ami a médiában megjelent róla vagy a külügyminisztéumról. Illetve az is kiderült, hogy bár Obama elnök korábban azt állította, hogy csak a sajtóból tudta meg, hogy Clinton a magánlevelezését használta a hivatalos helyett, az emailek alapján tudnia kellett erről, hiszen ő is ezen a magáncímen levelezett külügyminiszterével.

Emellett olyan

bonbák

vannak még a levelek között, hogy

  • Clinton jeges teát kér egy beosztottjától;
  • gondjai vannak a telefaxszal.

A most nyilvánosságra hozott háromezer még csak az első adag Clinton 55 ezer, magáncímről küldött hivatali leveléből, amit a bíróság ítélete szerint 30 naponta, részletekben kell nyilvánosságra hozni. A harmincezer, magánjellegű emailjét viszont törölhetik. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.