Ellenforradalmárképzés indulhat az orosz egyetemeken

külföld
2015 július 02., 13:33
comments 159

Az orosz védelmi minisztérium javaslata szerint a "színes forradalmak" elleni küzdelemre oktatnák az orosz egyetemek és főiskolák valamennyi diákját, értesült az Izvesztyija, ami Oroszország kvázi Napi Gazdaságaként elég jól értesült szokott lenni ilyen ügyekben.

Az ellenforradalmárképzés beindítását jelentősen megkönnyíti, hogy még a szovjet idők hagyatékaként a mai napig minden felsőoktatási itnézményben működnek a katonai tanszékek. Ezek taníthatnák Nyikolaj Pankov védelmiminiszter-helyettes szerint "a színes forradalmak ideológiaterjesztési technológiáit, valamint a velük szembeni hatékony fellépés módszereit".

Alekszej Muhin, a Kremlhez közelálló orosz politológus szerint "érdemes fejleszteni a fiatalok gondolkodását, hogy az immunissá váljon a politikai technikák befolyásoló hatásával szemben. Azok az emberek, akik önállóan gondolkodnak, nehezen terelhetők csordába, hogy mások érdekeit védelmezzék" - ami bátor kiállás egy olyan országban, ahol a sajtó túlnyomó részét a kormány ellenőrzi, és ahol kormányzati trollok igyekeznek politikai technikákkal befolyásolni a fiatalok gondolkodását. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.