A tunéziai elnök szerint a rendőrség túl lassan reagált a szúzsai merényletre

külföld
2015 július 03., 18:24
comments 94

Habib Essid elnök a BBC-nek adott interjújában elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy egy héttel ezelőtt egy merénylő 38 embert kivégzett egy tunéziai hotelben. Közülök 30-an brit turisták voltak.

„Nagyon sajnáljuk, ami történt. Ezek az emberek a vendégeink voltak, akik azért jöttek, hogy a nyaralásukat nálunk töltsék, de ami történt, az horror, elfogadhatatlan.”

Az elnök szerint Seifeddine Rezgui, a merénylő 2014 december és 2015 januárja között Líbiában tartózkodott, akkor kaphatta a kiképzést a dzsihádistáktól.

A tunéziai rendőrség most nyolc gyanúsítottat tart fogva a támadás miatt, amit egyébként az Iszlám Állam magára vállalt.(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.