Ha a rendőrségen múlna, vége lenne a Facebookot elöntő nyaralásos képeknek

balaton
2015 július 03., 07:03
comments 336

Távollétére, nyaralására utaló bejegyzéseket, fotókat ne töltsön fel a közösségi oldalakra!

- javasolja a rendőrség a Balaton-partra, strandokra látogatóknak. Ugyanez mehetne futós képekkel, fesztiválokkal és vitorlázással is.

Még néhány tanács:

  • A vízpartra ne vigyen magával annál nagyobb összeget, mint amit előre láthatólag el is kíván költeni!
  • Ékszereit, mobiltelefonját, táblagépét hagyja otthon és személyes iratai közül is csak a legszükségesebbet vigye magával!
  • Lakáskulcsa, iratai, mobiltelefonja és a gépjármű indítókulcsa védelme érdekében használja a strandok értékmegőrzőjét! Értékmegőrző hiányában mindig maradjon a társaságból valaki a parton, aki felügyeli a csomagokat, értéktárgyakat.
  • A parkolóban hagyott gépjármű nem alkalmas értékek tárolására. Az utastérben hagyott tárgyak felkelthetik a bűnözők figyelmét.
  • Amennyiben kerékpárral érkezett a strandra, azt mindig zárja le!
  • Az otthon hagyott értékek biztonságáért is tegye meg a szükséges óvintézkedéseket! A nyílászárókat ne hagyja nyitva, még bukó állapotban sem. A lakás, ház legmagasabb szintű védelmét a riasztóberendezések biztosítják.

Az bajban lesz, aki egyedül megy a Balatonra, egy napra, és sem a strandra nem viheti a cuccait, sem az autóba nem hagyhatja, de még a vízbe sem mehet be. Ugyanez, ha ketten mennek, esetleg együtt mennének be a Balatonba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.