Magyarországra már dolgozni sem jöhet be csak úgy akárki

POLITIKA
2015 július 03., 18:11
comments 157

Pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, ami szerint a kormány maximailzálni fogja a Magyarországon foglalkoztatható nem uniós állampolgárok számát.

A jogszabály szerint a Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok száma nem haladhatja meg az előző évben bejelentett munkaerőigények havi átlagát.

A munkaerőigények havi átlagának számításánál az egy naptári hónapban bejelentett munkaerőigények összegéből kell kiindulni.

A számításnál a rendelet szerint figyelmen kívül kell hagyni azokat az igényeket, amelyek közfoglalkoztatásra irányulnak vagy harmadik országbeli állampolgár magyarországi foglalkoztatásának engedélyezése céljából jelentettek be.

Az egyidejűleg munkavállalási engedéllyel foglalkoztatott harmadik országbeli állampolgárok legmagasabb számára vonatkozó létszámadatot a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter a Hivatalos Értesítőben először 2015. augusztus 1-jéig, majd minden év február 1-jéig teszi közzé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.