Megkéselt egy 9 éves fiút, felmentették, erre pofán vágta az ügyvédjét

bűnügy
2015 július 03., 05:11
comments 111

A 31 éves, paranoid skizofrén Alejandro Morales az anyja manhattani házában 2010-ben megkéselt egy 9 éves fiút, aztán mezitláb elmenekült, és a kést kidobta egy kukába, majd a rendőröknek azt hazudta, hogy kirabolták.

Most a betegségére hivatkozva felmentették a gyilkosság vádja alól, mondván, nem tudta megállapítani, hogy egy 9 éves fiú megtámadása nem helyes, mert pár nappal korábban azt hallucinálta, hogy óriáspatkányok üldözik, és bandatagok fenyegetik.

Ennek ellenére, amikor az ügyvédje azt mondta, hogy emiatt egyelőre nem mehet haza (később döntenek arról, hogy elmegyógyintézetbe kell-e vonulnia), a védence mérgében pofán vágta, majd elkezdett tombolni a bíróságon. 12 dühös ember kellett ahhoz, hogy lefogják.

Az ügyvéd mondta, hogy a férfi nagyon zavart, mint az sajnos most is látható volt. (The New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.