Öt év börtönt kapott, mert a fürdőszoba hideg kövén hagyta meghalni az újszülött gyerekét

bűnügy
2015 július 03., 18:41
comments 250

Öt év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a nőt, aki megszülte, majd hagyta meghalni újszülött gyerekét még 2013 telén Inárcson.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.

Az ötgyermekes elvált nő az élettársa és a nagyobb gyerekek kivételével mindenki előtt tagadta, hogy terhes. 2013. január 31-én a család inárcsi otthonában életképes fiút szült. Ezután a hideg fürdőszoba kövezetén egy rongyra fektetve magára hagyta a gyereket, aki az ellátatlanság és a kihűlés miatt meghalt. Ezek után a kertben ásta el a holttestet, amelyet 2013 júliusában talált meg a rendőrség.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy az asszony hat gyermek eltartásáról gondoskodik, igen szűkös anyagi körülmények között élt, valamint azt is hogy éretlen személyisége miatt nem tudott racionális megoldást találni. Súlyosbító körülményként értékelték ugyanakkor a szándékosságot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.