Venezuelában elfogyhat a sör, ha nem tudnak megegyezni a sztrájkoló melósokkal

külföld
2015 július 03., 20:04
comments 141

A Nicolas Maduro elnökhöz köthető szakszervezetek eredménytelenül zárták le a bértárgyalásokat Polar sőrgyárral. Ez a cég gyártja a Venezuelában fogyasztott sörök 80 százalékát, most azonban a sztrájkok miatt le kellett állítani a sörfőzdéinek felét, de a többi üzem is csak csökkentett üzemmódban tud működni.

A melósok szerint a cég 20 hónapja késik a kollektív szerződésükkel és még a szakszervezetüket sem ismerik el. Ezért aztán Caracasban, Anzoategui államban és 16 elosztóközpontban sztrájkolni kezdtek a munkások. A legnagyobb vita persze a fizetések körül van.

Az elmúlt években már előfordult, hogy az országban hiány volt tejből, vécépapírból vagy gyógyszerekből. Most a sört fenyegeti ugyanez a veszély.

Az állam már azzal fenyegetett, hogy államosítani fogja a céget.

A Latin-amerikai országban egyébként szigorúan szabályozzák az élelmiszerek és a higéniai termékak árát, hogy a szegéynek is be tudják szerezni őket. Ugyanakkor vanna, akik szerint épp ez a szabályozás okozza azt, hogy rendszeresen lép fel hiány a termékekből. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.