Büszkén vállalták másságukat az Új Magyar Gárda mozgalom tagjai

Tbg
Egyéb
2015 július 04., 16:17
comments 797

Büszkén, szépen, talán kissé kihívóan felöltözve vonult végig Budapest utcáin az Új Magyar Gárda mozgalom, amely 2009-ben alakult meg, miután a bíróság feloszlatta elődjét, a Magyar Gárdát.

photo_camera MTI Fotó: Illyés Tibor

A nemzeti radikális érzelmű, Magyarországon kisebbségben lévő csoport a Szabadság téri Hazatérés templomához vonult, ahol a másságukat nyíltan vállaló főgárdisták gondolatait hallgatták meg.

Murányi Levente az MTI tudósítása szerint elmondta, "amerikai pénzen szervezik a Magyarországra és Európába tartó menekültáradatot."

Hegedűs Loránt református lelkész egy háttérhatalomról beszélt, véleménye szerint ez a háttérhatalom teremtett káoszt, ami kiváltotta az Európára és Magyarországra zúduló menekültáradatot, és ezt a háttérhatalmat tette felelősé a Magyar Gárda betiltásáért is.

A rendezvényen nem volt jelen, de levelet küldött Vona Gábor Jobbik-elnök, aki biztosította a megjelenteket, hogy ő is más egy kicsit, és egyébként is, ennek a közösségnek:

„nemcsak a múltban voltam tagja, nemcsak a jelenben vállalom azt, hanem a jövőben is bajtársatok maradok”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.