Európa már tartályba szarik, de nekünk még 15-20 év, amíg lebontjuk a kádárizmust

közlekedés
2015 július 04., 06:15
comments 119

Tizenöt-húsz év múlva szorulhatnak ki a vasúti forgalomból az utolsó nem zárt vécével rendelkező járművek - írja a szombati Népszabadság a MÁV-Start Zrt. tájékoztatására hivatkozva.

A 'szabaccság szerint a vasúttársaság

2112 személykocsiján sínek közé pottyantós illemhelyek vannak,

míg 551 járműben már az „európai színvonalú”, zárt tartályos vécék kaptak helyet. Az új gyártású vagy főjavított vagonokat már csak zárt szennyvízrendszerrel lehet forgalomba helyezni.

A cikk évente 110-140 új vagon szolgálatba állításával kalkulál, a MÁV ugyanakkor azt is jelezte, hogy egyes kocsitípusoknál vizsgálják a hullócsöves vécék műszaki átalakításának lehetőségeit is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.