Ez a sármos angol fiú iszonyatosan sok pénzt gyűjtött össze a görögöknek

Tbg
gazdaság
2015 július 04., 19:22
comments 141

1,8 millió eurót, több mint 5,5 milliárd forintot kampányolt össze a görög csődhelyzet elkerülésére ez a 29 éves brit fiú, bizonyos Thom Feeney.

Az Indiegogo történetében ráadásul ennyi pénzt még nem gründoltak össze egyetlen projektre, az első három napban 72 ezren adakoztak, és már túl vannak a százezren.

A kampány célja, hogy a görög adósságot, ami a jelenleg összegyűlt összeg ezerszerese, kifizethessék a görögöknek, pontosabbanaz IMF-nek.

Az ötlet persze amilyen zseniális, annyira naiv: túl azon, hogy a kampány 72 óra múlva véget ér, tehát a szép summa ellenére sem lesz a célösszeg, a támogatóknak is vissza kellene kapni valamennyit támogatói ajándék formájában, imígyen:

  • 3 euró: Képeslap Ciprasztól, amit a görög posta küld, görög nyomda nyomtat.
  • 6 euró: fetasajt és olivaolaj.
  • 10 euró: egy üveg ouzo.
  • 25 euró: görög bor (az a gyantás, gondolom)

Thom Feeney mindenesetre nagyon híres lett, azt viszont sajnos nem tudni, hogy hány német adakozó volt a kampányban. (BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.