Terroristák robbantak fel Szíriában

külföld
2015 július 04., 06:24
comments 37

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnya, az an-Núszra Front 25 tagja, köztük a dzsihádista terrorszervezet egyik vezetője halt meg pénteken egy egyelőre ismeretlen eredetű robbanásban, amely az észak-szíriai Ariha város egyik mecsetében következett be - adta hírül a Syrian Observatory For Human Rights nevű szíriai emigráns ellenzéki szervezet.

A nagy-britanniai központú emigráns csoport jelentése szerint tartani lehet attól, hogy a halálos áldozatok száma még tovább emelkedik, miután a robbanásnak - amely a muzulmán böjti hónapot, a ramadánt megszakító ima idején következett be - több tucat sebesültje is van, főleg helyi civilek.

Ariha az észak-szíriai Idlíb tartományban van, aminek nagyobb részét jelenleg lázadó szervezetek ellenőrzik, mióta sikerült kiűzniük a tartománybeli utolsó támaszpontjaikról is a Bassár el-Aszad elnökhöz hű kormányerőket. Az an-Núszra és az ISIS is komoly erőkkel van jelen a térségben, a szevezetek egyes csoportjai jelenleg harcban állnak egymással is. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.