Ilyen lenne egy fesztivál lelke, ha megszólalna

zene
2015 július 05., 05:12
comments 14

A Hangover, ahogy az előző nyarakon is, most a fesztiválok felé tekint: ezen a héten például a Bánkitó Fesztivál szervezői raktak össze egy másfél órás sebgyógyító mixet.

444_hangOver_#101 - Bánk Speciál by !!444!!! on Mixcloud

Az apró Nógrád megyei tó melletti fesztivál a belvárosi Sirály pár napra kihelyezett kerthelyiségének indult, de néhány év alatt kinőtte magát: mind programok, mind vendégek, mind felbukkanó kutyák számában a nyár egyik legsűrűbb minibulija lett. Az idei július 16-án indul, minden további információ Facebook-oldalon.

A mix maga két irányból építkezik: egyrészt a fesztivál 18 szervezője válogatta össze kedvenc, hangulatban passzoló számait, és ezek keverednek azoknak a magyar előadóknak a dalaival, akik fellépnek vagy felléptek már Bánkon. Az eredmény így pedig olyasmi örvény lett, mint amikor hajnalban botladozol végig a fesztivál területén, mindenhonnan csak zenei és hangulatfoszlányokat érzékelve: finom techno keveredik Belgával, déli blues Szabó Benedekkel és klasszikus punkslágerekkel, de mindez ilyenkor már egyáltalán nem bántó a fülnek, épp ellenkezőleg, ilyenkor kerül csak minden igazán a helyére.

A válogatás mellé kaptunk egy leírást is:

Mivel a Hangovernek is több az oldala, a Bánkitó Fesztivál régi és új fellépői közül Bánsági Lili zenei programszervező válogatott józanodós számokat, a stáb több elszánt tagja pedig random válogatott kedvenc zenéket. A mixbe beszállt krú  küldött a választott szám mellé pár jó szót vagy a Facebook csodás találmányát, stickert is. Várunk a tavon, enjoy!

  • Tábi Rita - fesztivál koordinátor: Riff Cohen: A Paris

sticker02

  • Neszmélyi Réka - grafika: M.I.A.: Bring the Noise

sticker01

  • Barta Edit - kommunikáció koordinátor: Route 8:  I can’t

sticker03

  • Szandtner Júlia - Bar72 szervező: Route 8: The Sunrise in her Eyes

sticker04

  • Füzessi Károly - web: John Maus: Rights for the Gays

sticker05

  • Gottfried Juli - programszervező (közélet és kultúra, Bánkitó Színházi Fesztivál)_ Balkan Beat Box: Dancing with the Moon

sticker06

  • Dominus Ákos - technika és infrastruktúra koordinátor: Pink Floyd: Cymbaline

A fesztivál technikai főnökeként mi mást választottam volna, mint egy dalt a gigantomán high-end stadionrock királyainak abból a korszakából, amikor még ők is csak akkora bulikban léptek fel, mint a Bánkitó. A pszichadélia nem hal meg csak átalakul.

  • Oláh Okostelefon Katus - főkoordinátor, Bernáth Yolo Lackó - fesztiválinfó és Bernáth Newborn Gáspár: Gary Jules: Mad World

Nézését meg a járását.

  • Latorczai Balázs - zenei programok: Claude Chalhoub: Diva

sticker07

  • Balázs Anna - programszervező (közélet és kultúra, Bánkitó Színházi Fesztivál): Andras Toth: Flowness

sticker08

  • Schönberger Ádám - igazgató úr: Dead Kennedys: Holiday in Cambodia

Mindig lehet rosszabb helyen nyaralni.

  • Lukács Áron - kommunikáció: Eagles Of Death Metal: Complexity

Az aktuális magyar Ugar nem éppen egy Palm Desert, Jesse Hughes hangjára viszont bárhol és bármikor érdemes bűnösre izzadni.

  • Dudás Wellhello Dóri - főkoordinátor: The Doors: People are Strange

Furák vagytok, de ez így jó, a jónál is jobb. Szállás/jegy meg van már?

  • Bánsági Lili - zenei programok: Modest Mouse: King Rat

sticker09

  • Gyureskó Enikő -  programszervező (közélet és kultúra, Bánkitó Színházi Fesztivál): King Krule: Easy Easy

„We just keep going.”

  • Pignitzky Ágó - bringás programok: Kitty, Daisy and Lewis: Going up the country

Rockandrooooll!

  • Balkányi Nóri - kommunikáció: Devendra Banhart: Baby

sticker110

 

Sorozatunknak ez már nagyon sokadik része volt, a korábbiakat itt lehet meghallgatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.