Akinek már elege van abból, hogy az európai média óránként megírja, hogy még mindig nincs görög megállapodás, az ne kattintson ide

Egyéb
2015 július 07., 19:04
comments 122

Továbbra sincs megállapodás Görögország adósságválságának megoldását illetően - közölte Angela Merkel német kancellár kedd este az euróövezeti országok csúcsvezetőinek brüsszeli tanácskozása után. Merkel még ezen a héten várna újabb javaslatokat a görög kormánytól, melyeket várhatóan a vasárnapi újabb találkozón vitatnak majd meg az EU-s vezetők. Igen, vasárnap már az egész EU tárgyal a görögökről, nemcsak az eurózóna vezetői.

Apró görög siker azonban, hogy már az eurózóna több vezetője is arról nyilatkozott, hogy Görögország simán kaphat rövidtávú likviditási segítséget az Európai Központi Banktól. Erről Merkel és Matteo Renzi olasz miniszterelnök is beszélt. A rövidtávú segítségre azért is nagy szükség van, mert enélkül a vasárnapi találkozóig bőven kifogyna a pénz a görög bankok széfjeiből: szakértők szerint további segítség nélkül nagyjából 2 napig bírná a görög pénzügyi rendszer.

A vasárnapi találkozót már Renzi is végső tárgyalásnak nevezte, Merkel szerint azon a találkozón remélhetőleg már azt a görög javaslatot vitathatják meg, ami az ország közép- és hosszútávú finanszírozását is lehetővé teszi. (Reuters, Reuters, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.