Kilenc év után emeltek vádat Cinóber megölése miatt

bűnügy
2015 július 07., 08:16
comments 102

A Cinóber nevű figurát a K című filmből ismerhette meg a nagyközönség, egy stricit játszott benne, hitelesen. D. Ferencet évekkel a film forgatása után, 1996 decemberében az Üllői úti lakása előtt megölték, közvetlen közelről kétszer lőtte fejbe a gyilkosa.

Az ügyészség a kilenc évvel ezelőtti gyilkosság ügyében most emelt vádat. A közlemény szerint D. Ferencnek egy ötmilliós tartózás miatt kellett meghalnia. A kölcsönt 1996 elején az olajozásból vagyonokat szerző Energol Rt. vezetői, P. Tamás  és F. Attila adták neki, csakhogy nem akarta visszafizetni. Decemberben aztán közölték vele, hogy ha két héten belül nem rendezi a tartozását, akkor megölik.

Nem rendezte, ezért P. Tamás és F. Attila megbízta a szlovák Jozef R-t, hogy végezzen Cinóberrel. Hidegvérrel ölte meg. Megvárta, amikor a házból kilépve az autójához megy, és kevesebb mint egy méterről kétszer fejbe lőtte.

A Fővárosi Főügyészség P. Tamást és a Brazil becenevű F. Attilát mint felbujtót, Josef R.-t pedig mint tettest, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Nem ez az egyetlen ügyük, ami miatt vádat emeltek ellenük. P. Tamást a Prisztás-gyilkosság miatt tavaly első fokon 11 év fegyházra ítélték. F. Attilát idén januárban vették legutóbb őrizetbe.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.