Juncker hosszú egyezkedésre számít a görögökkel

külföld
2015 július 07., 08:44
comments 93

Hatalmas és valószínűleg túlzott várakozások előzik meg a kedd esti brüsszeli csúcsot, amin az Eurózóna tagországai rendeznek. Egyes brüsszeli források szerint az eurót használó 18 ország közül 16 elengedné a görögök kezét, és elvennék tőlük a közös pénzt.

A Bloomberg szerint Cipraszéknak nincsen sok lehetőségük: egy sokkal keményebb feltételeket támasztó megállapodást kell aláírniuk, mint amitől két hete felálltak. Július huszadika most a következő döntő időpont, mikor az Európai Központi Bank felé kell majd a görögöknek törleszteni.

Juncker szerint most "a görög kormány térfelén pattog a labda", Cipraszéknak kell most mutatniuk egy megállapodás-tervezetet. Az Európai Bizottság elnöke kedd reggeli sajtótájékoztatóján felhívta figyelmet, hogy alaptalanok a várakozások a kedd esti találkozóval szemben. Hosszú, elhúzódó tárgyalásokra számít. Míg megértő is a görögökkel Juncker, Varufakisz szavain kiakadt. Ex-pénzügyminiszter terroristának nevezte az EU-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.