A szegénységről beszélt a bekokázott pápa Bolíviában

külföld
2015 július 09., 16:55
comments 275

Dél-Amerika legszegényebb országában, Bolíviában jár épp Ferenc pápa, ahol kokás teát fogyasztott, átvett egy sarló-kalapácsos Krisztust Evo Moralestől majd megszólította a népet, és a szegénységről beszélt.

photo_camera AFP PHOTO/Aizar RALDES

"Jézus e helyen most is azt mondja nekünk: elég a kirekesztésből"

– mondta, elmondta hogy mindenkinek erkölcsi kötelessége segíteni a szegényeken, és kikelt a fogyasztói társadalom ellen is, elítélte

"azt a logikát, amely mindent fogyasztási cikké akar változtatni, mindent eladhatóvá tesz, és (...) kizárja mindazokat, akik nem termelnek"

asdf

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.