45 év börtönt kapott a csaló orvos, aki rák ellen kezelte teljesen egészséges betegeit

Egészségügy
2015 július 11., 13:00
comments 69

A detroiti Dr. Farid Fata egészségbiztosítási juttatásokkal csalt, ezért rákosként diagnosztizálta  egészséges vagy egyéb panaszoktól szenvedő pácienseit, hogy felvehesse a kezelések után járó pénzt. Dr. Fata, akit a szövetségi ügyészség az USA  történetének leghihetetlenebb csalójának nevezett, összesen 17,6 millió dollárt zsebelt be a Medicare-től és különböző magánbiztosítóktól a szándékosan félrediagnosztizált betegek gyógyítása címén.

farid_fata

Fata egyik áldozata elmondta: két és fél éven keresztül esett át fájdalmas kemoterápiás kezeléseken, amikbe teljesen belebetegedett. Az erős beavatkozás hatására elkezdtek kihullani a fogai, állkapcsa pedig eldeformálódott. Mostanra, hogy évek múltán kiderült, nem is rákos, már csak egy foga maradt.

Dr. Fata bűnösnek vallotta magát, és elismerte, hogy megszegte a hippokrátészi esküt. 45 évet kapott. (CNN)

 

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.