Ingyenes wi-fi jön majd a kukákból New Yorkban

TECH
2015 július 12., 12:54
comments 78

A hulladékgazdálkodással foglalkozó Bigbelly olyan okos kukák kihelyezését tervezi, melyek majd képesek lesznek internetet biztosítani a közelben járóknak. Kezdésként Manhattan belvárosába indul el a projekt, ahol 170 kukát már ki is helyeztek. Mindegyik napelemmel működik.

photo_camera Kép: Bigbelly

A kukák nem csak az internet miatt kapták meg a smart jelzőt. Érzékelő van bennük, ami méri, hogy mennyire vannak tele, sőt, még arra is képes az eszköz, hogy felismerje, ha túl büdös a tartalmuk. A szemétszállítók így meg tudják tervezni a napi útvonalukat, és biztosan azokhoz a kukákhoz jutnak el, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Ehhez jön még az internet, aminek a próbaüzemét már két kukán tesztelték az elmúlt hónapokban. Az eredmények elég biztatóak voltak, úgyhogy most majd jöhet a szintlépés, több tesztüzemet is elindítanak majd a közeljövőben. (Citylab)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.