Az Egyenlő Bánásmód Hatóság beidézte a budapesti rendőrséget a hajléktalanok vegzálása miatt, de a BRFK nem küldött senkit a meghallgatásra

POLITIKA
2015 július 15., 04:30
comments 43

Senki nem jelent meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság képviseletében az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) által, a hajléktalanok gyakori igazoltatása miatt elrendelt keddi tanúmeghallgatáson - közölte szerdai számában a Népszava.

Az EBH a Város Mindenkié csoport és a Magyar Helsinki Bizottság kutatása alapján rendelt el közigazgatási eljárást. A jogvédők tudományos módszerrel dokumentált vizsgálata szerint ugyanis a hajléktalan embereket, pusztán kinézetük miatt, indoklás nélkül napi rendszerességgel igazoltatják a rendőrök.

A BRFK a Népszavának azzal indokolta a távolmaradását, hogy nem rendelkeznek elegendő információval a tanúként idézett rendőrök azonosítására.

Az EBH főosztályvezetője azt mondta a lapnak: amennyiben a BRFK hivatalosan nem menti ki magát, akkor 5 ezer és egymillió forint közötti pénzbüntetés róható ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.