Mészáros Lőrinc beszáll a légkondibizniszbe

gazdaság
2015 július 15., 09:19
comments 237

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és Orbán Viktor barátja bevásárolta magát a magyar hűtés- és klímatechnikai piac egyik legnagyobb cégébe, a debreceni CLH Kft-be. A hvg.hu szerint megjelent a cégben Mészáros mellett a Körösaszfalt Zrt., Duna Aszfalt-os Szíj László és Varga Károly is.

A Körösaszfalt tulajdonosa Szíj László és a Duna Aszfalt, ami ugye az új Közgép. A Körösaszfalt Zrt., vezetője tavaly november óta Pálffy Balázs, Mészáros Lőrinc vőjelöltje. Ráadásul ez a cég kebelezte be nemrég a Magyar Építő Zrt-t, a legnevesebb magyar magasépítő céget, ezzel is bővítve a Duna Aszfalt-csoport portfólióján.

A CLH a magyar klímapiac egyik legnagyobb szereplője, régen állami cég volt, aztán 1994-ben privatizálták. Eddig négy magánszemély tulajdonában állt. A hvg.hu szerint a vállalat az elmúlt három évben 6,5-6,8 milliárd forintos bevétel mellett 70-100 millió forint üzemi nyereséget termelt, egészséges, jól működő társaság képét mutatja, igaz, mérleg szerinti eredménye tavaly erősen leromlott, már csak 6,8 millió forint volt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban közben épp feláll a Nemzeti Klímavédelmi Hivatal, ami várhatóan a hűtés- és klímatechnikai piacot is átszabja majd. A most létrejövő új rendszerben már csak az juthat majd a hűtő- és klímaberendezésekben használt gázokhoz, aki regisztrálja magát a hivatalnál, és olyan, akkreditált képesítésekkel is rendelkezik, amiről épp a napokban írt rendeletet Seszták Miklós fejlesztési miniszter.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.