Hopp, Navracsics Tibor véletlenül a Fidesszel szemben foglalt állást

POLITIKA
2015 július 19., 11:02
comments 123

Levélben fordult kérdésével Navracsics Tiborhoz, az EU oktatáspolitikáért felelős biztosához Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. Arra volt kiváncsi, hogy mi az EU álláspontja arról, hogy a magyar kormány központi tervezéssel kívánja meghatározni, hogy mit tanítsanak az egyetemeken, így központi erővel szüntetnek meg bizonyos felsőoktatási szakokat.

Aztán olyan választ kapott, hogy még maga is meglepődött.

„A felsőoktatás jobb színvonalat és nagyobb fokú relevanciát érhet el egy olyan rendszerben, amely az intézmények és programok sokszínű választékát kínálja, és ahol az intézmények önállóan határozhatják meg saját stratégiájukat és koncentrálhatnak erősségeikre”

– írta válaszában Navracsics Tibor, aki szerint „a sikeres felsőoktatási rendszerek többnyire úgy tudnak megfelelni ennek az elvárásnak, hogy kiegyensúlyozott kínálatot nyújtanak jó minőségű alapszintű és mesterképzési programokból”.

(Via Országos Sajtószolgálat)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.