Közös cége van a Miniszterelnökség szakértőjének és a Buda-Cash előzetesben ülő vezérének

bűnügy
2015 július 24., 02:19
comments 71

A brókercég csődje miatti nyomozás során derült ki. hogy a Buda-Cash vezérigazgatójának, Gyarmati Jánosnak és a Miniszterelnökség vezető tanácsadójának, Suba Ferencnek van egy közös cége, a RTS Negawatt Kft - írja a Blikk. A cégnyilvántartás szerint az Suba Ferenc több társával 2012-ben alapította a céget, amibe Gyarmati 2013-ban társult be, hogy tőkét szerezzen a működéshez.

A Nemzeti Nyomozó Iroda idén márciusában indított nyomozást nagy értékű csalás gyanúja miatt a Buda-Cash brókerház bedőlése után. Gyarmati Jánost, a Buda-Cash vezérigazgatóját és a cég további két vezetőjét hatvanmilliárdos csalás gyanújával március 11-én vették előzetes letartóztatásba. Ezt a határidőt nemrég szeptember 11-ig meghosszabbították.

A Blikk szerint a nyomozók igyekeztek minél több vagyonrészt lefoglalni, ami Gyarmati nevéhez köthető, így történhetett meg, hogy intézkedtek az RTS Negawatt Kft. részbeni zár alá vételéről is. A Nemzeti Nyomozó Iroda csak az egykori Buda-Cash-vezér üzletrészére kért lefoglalást, az RTS Negawatt Kft. tehát tovább működhet.

Suba Ferenc korábban a Miniszterelnökség vezető szakértőjeként szólalt fel több fórumon is. A Blikk szerint ezt a munkát ellenszolgáltatás nélkül végzi. Suba először nyilatkozott a lapnak az üggyel kapcsolatban, de aztán ezt visszavonta. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.