Magánvállalkozások teherautóit sorozná be a Honvédség

politika
2015 július 24., 16:35
comments 250

Levelet kapott egy fuvarozó vállalkozó a Honvédségtől, amiben tájékoztatták, hogy a különleges jogrend keretében bevezethető intézkedésekről szóló törvény alapján kijelölték, és ha szükséges, igénybe is vennék négy darab teherautóját. A vállalkozó rákérdezett, hogy mégis mire kellenének a Honvédségnek az ő saját tulajdonú teherautói, amire azt a választ kapta, hogy

a déli határszakaszra tervezett kerítés építéséhez.

Lövétei István alkotmányjogász szerint bár a törvény eléggé általánosságokban fogalmaz, az, hogy "építőanyagokat vagy kerítéseket fuvarozzunk, az nem üti meg a kritériumot". Szekeres Imre szocialista politikus, volt honvédelmi miniszter szerint is legfeljebb hadiállapothoz közeli helyzetben szabadna magántulajdont ilyen célra kisajátítani.

A Honvédelmi Minisztérium az RTL Híradó megkeresésére már tagadta, hogy a kerítés építéséhez zabrálnák el a teherautókat. Szerintük a vállalkozó téves tájékoztatást kapott, valójában csak védelmi helyzetben vennék igénybe a teherautóit, például

"egy nem kívánt, katonai lépéseket ígénylő helyzetben".

A magyar-szerb határon a kormány tervei szerint 175 kilométer hosszan építenének kerítést. A honvédségnek az első 175 méter megépítése is több napjába telt amúgy, és még ezerszer ennyit kéne felépíteniük. (Via RTL Híradó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.