Most kicsit vége a fullasztó nyárnak, kellemes napok jönnek

időjárás
2015 július 26., 14:45
comments 23

Az elmúlt héthez képest a következő napokban sokfelé csapadék kíséretében több fokkal tovább mérséklődik az elmúlt héten tapasztalt kánikula, néhol csak 20 Celsius-fok körüli maximumokkal. A hétvégén viszont ismét napsütéses idő várható, és akár 35 fok is lehet ismét.

  • Hétfőn a rövid napos időszakok mellett több helyen várható eső, zápor, az ország déli felén helyenként zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között valószínű.
  • Kedden a Dunántúlon kevesebb, másutt több napsütés valószínű. Főként a Dunántúlon alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Nappal többnyire 25-30 fokig melegszik a levegő, de északnyugaton hűvösebb, délkeleten melegebb is lehet.
  • Szerdán eleinte csak északon, délutántól délen is több helyen várható zápor, zivatar. A szél délelőtt még csak a Dunántúlon, majd másutt is egyre többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet 16-21 fok között valószínű. A maximumértékek többnyire 27-33 fok között, de északnyugaton csupán 22-26 fok között alakulnak.
  • Csütörtökön főként az északi megyékben fordulhat elő zápor, másutt hosszabb időre kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet északnyugaton 20-23, máshol 24-29 fok között alakul.
  • Pénteken derült, napos időre lehet számítani csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 11-17 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 25-30 fok között alakulnak.
  • Szombaton és vasárnap derült, napos, csapadékmentes idő valószínű. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között valószínű. Vasárnap a leghidegebb órákban 15-21 fok lehet, napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

(MTI, OMSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.