Egy képen Bill Cosby 35 áldozata

bűnügy
2015 július 27., 03:39
comments 196

35 nő és egy üres szék.


A New York Magazine legfrissebb számának címlapján négy sorba rendezve 35 nő ül, ők mindannyian nevükkel és arcukkal vállalják vádjaikat Bill Cosby amerikai tévés legenda ellen. A 36. üres szék azokat szimbolizálja, akik még nem merték vállalni, hogy elmondják, mit tett velük az egészen a múlt évig az egyik legnépszerűbb amerikai tévésnek számító komikus, aki ellen már negyvennél is több nő vallott.

A New York Magazine 35 nő vallomásából próbálta újrarajzolni Cosby portréját, alaposan megváltozatva az amerikai tévétörténelem egyik leghosszabb ideig futó sorozatában az ország kedves, megértő apukájává vált Cosbyról kialakult képet.

Az elbeszélésekből kibontakozó rideg valóságban Cosby megbánást sosem mutató, manipulatív szexuális ragadozó, aki drogokkal kábítótta el áldozatait, hogy aztán megerőszakolja őket.

Az elbeszélésekben az a legrémisztőbb, hogy rengeteg bennük a hasonlóság. Ezek alapján Cosby általában segítséget ajánlott fiatal áldozatainak karrierjükben, elhívta őket egy partira, amiről a helyszínen kiderült, hogy valójában csak egy vacsora kettesben. Ott itallal kínálta őket, de az italban általában valami más is volt, majd a már magatehetetlen áldozatait megerőszakolta. (Via Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.