Politikusok mosolyogják meg, ami más embereknek fájdalmas sorozatunkból: Balog Zoltán emberminiszter

POLITIKA
2015 július 30., 17:23
comments 188

Talán emlékeznek még a Szabadság térre épített német megszállási emlékműre. Tudják, ami nem csak borzalmasan néz ki, ami nem csak meghamisítja Magyarország történelmét, hanem ami ezek mellett (és miatt) elég sok fájdalmat okozott egy csomó embernek, akiknek a családtagjait például elhurcolták és lemészárolták a II. világháborúban. A szobor építése ellen az első perctől szinte minden érintett tiltakozott. A döntéshozókat ez pont nem érdekelte, és felhúzták a Szabadság tér szélére azt a gusztustalan izét.

A végén annyira ciki volt már a dolog, hogy nem is volt ünnepélyes átadás, tavaly nyáron egy szombatról vasárnapra virradó éjszaka rendőri kísérettel a helyére emelték a szobrot.

Vicces sztori volt, na. Van, aki a mai napig mosolyog, amikor az eszébe jut.

Ma volt egy sajtótájékoztató a Gulág Emlékbizottságról, ami 1,4 milliárd forintot fog kiosztani mindenféle pályázatokra, amik a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyoknak és kényszermunkásoknak állítanak emléket.

Itt beszélt az emberminiszter arról, hogy civilek azt kérték tőlük, hogy a Szabadság téren épüljön emlékmű a szovjet megszállás áldozatainak.

És akkor át is adnám a szót:

Jó, hát a múltkor nem így volt (;DDDD), de majd most lesz társadalmi vita (XDDDDDD).

Szakadok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.