A Fideszben azért még olvasnak Magyar Nemzetet

politika
2015 július 31., 12:08
comments 95

Úgy fest, hiába Orbán Viktor és Simicska Lajos kenyértörése, a Magyar Nemzet a maga módján továbbra is tud hatást gyakorolni a kormány politikájára. A jobboldali lap tegnap arra hívta fel a kabinet figyelmét, hogy amennyiben nem módosít vonatkozó adószabályokon, több százezer család eshet el a családi adókedvezmény lehetőségétől.

magyarnemzet

A Fidesz-KDNP által benyújtott új adószabályok szerint jövőre, 2016. január 1-től csak azon gyerekek után lehetett volna a családi adókedvezményt igényelni, akiknek van adóazonosító jelük. A NAV azzal magyarázta a változtatást, hogy átláthatóbbá válik így a nyilvántartás, és jobban kiszűrhetőek lesznek a visszaélések. Problémát jelent viszont, mutatott rá tegnap a konzervatív napiap, hogy a törvény megalkotói nem vették figyelembe az adónyilvántartás korábbi szabályait. A 2005 előtt született gyerekek ugyanis még nem kaptak automatikusan adóazonosító számot - igényelni korábban is lehetett már ilyet, de a számok kiutalása nem volt automatikus.

Sok család korábban nem is élt az igénylés lehetőségével, ők pedig hirtelen most jogosultság nélkül maradhattak volna. Az egykori kormánybarát lap arról írt, hogy akár 800 ezer gyerek is érintett lehet. Már most torlódások alakultak ki egyes adókirendeltségekben, mert a szülők minél előbb szeretnének adókártyához jutni, hogy aztán igényelhessék a nekik járó adókedvezményeket.

Egy nap sem telt bele, és a Fidesz-frakció máris lépett. Rogán Antal frakcióvezető már tegnap koraeste bejelentette, hogy Orbán Viktor külön kérésére - figyelembe véve a nagycsaládosok képviselőit, akik felesleges, bürokratikus húzásnak ítélték az új szabályokat - még ősszel kezdeményezik a vonatkozó szabályok módosítását. Még szerencse, hogy a nagycsaládosok között maradt néhány Nemzet-olvasó.

(MTI) (mno.hu)

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.