Nem engedik fel a buszokra a menekülteket Debrecenben

határ
2015 július 31., 17:20
comments 520

10 kilométert kell gyalogolniuk a vasútállomástól azoknak a menekülteknek, akik a debreceni befogadó állomásra kerülnek, mert csütörtök óta nem engedik fel őket a távolsági buszokra. Így aztán anyának az anyának is gyalogolnia kellett, aki a 2 hónapos gyerekével érkezett.

Már a busztársaság cáfolta, hogy kiadtak volna ilyen utasítást, de mikor az RTL stábja rejtett kamerával megkérdezte erről a sofőröket, ők megerősítették, hogy mostantól el kell küldeniük a menekülteket.

Szabály szerint azokat, akik rendelkeznek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal igazolásával, használhatják a Máv és a Volán járatait. A riportban azonban a menekülteknek segítő önkéntesek is arról számoltak be, hogy a buszvezetők becsukják a menekültek előtt az ajtót, ha azok fel akarnak szállni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.