Pereli a légitársaságot, mert túl testes ember mellett ült

közlekedés
2015 július 31., 09:23
comments 211

James Bassos 2012 óta pereskedik az Etihad légitársasággal. Akkor utazott az Egyesült Arab Emirátusokból az ausztráliai Sydneybe, és utána nagyon fájt a háta. Nem tudott koncentráltan dolgozni, aludni se jól, azt állítja.

Azért fájdult meg a háta, mert egy nagyon kövér ember mellett ült, aki átlógott az ő térfelére, és ezért össze kellett húznia magát. Kérte, hogy átülhessen máshova, de a gép tele volt. A 14 órás út második felében óra után megengedték neki, hogy hátramenjen egy személyzeti székre, és csak a leszálláshoz küldték vissza a helyére.

Ennek ellenére súlyos sérelemnek élte meg a történteket, és orvosi kezelései finanszírozására, illetve kárpótlásképpen 227 ezer dollárt (64 millió forintot) követel a cégtől. Az Etihad azt mondja, hogy semmilyen szabálytalanságot sem követett el.

A per több körös fellebbezések után most jutott el odáig, hogy egy bíró orvosi vizsgálatra küldte Bassost, hogy kiderüljön, tényleg lehet-e panasza a kényelmetlen utazás miatt. A 38 éves férfi azt mondja, hogy még most is fáj neki. (BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.