302 ezer menekültet regisztráltak eddig idén Németországban

külföld
2015 augusztus 01., 15:34
comments 182

Pontosan 302 415 menedékkérőt regisztráltak eddig 2015-ben a német hatóságok – értesült a Die Welt, egy konzervatív német újság. A hivatalos statisztika még csak 258 ezernél tart, de a német szövetségi tartományok belügyminiszterei már tudják a frissebb számokat is.

photo_camera AFP PHOTO / DPA / JAN WOITAS

A német hatóságok az év elején 450 ezer menedékkérővel számoltak az év egészére, de most 500 ezerre emelték a becslést. Tavaly 202 ezren kértek menedéket Németországban, ami abban az évben is 60 százalékos emelkedés volt a megelőző évhez képest.

Magyarországgal ellentétben Németország nem csak tranzitország, hanem célország a mostani menekülthullámban. Igaz, ott egészen jelentős munkaerőhiány van, és a kormány sem csinál bevándorlók ellen uszító kampányt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.