A Bin Laden-család három tagja meghalt egy dél-angliai repülőgépbalesetben

külföld
2015 augusztus 01., 05:08
comments 111

A Bin Laden-család tagjai voltak a a fedélzetén annak a kisrepülőgépnek, amelyik éjjel leszállás után elhagyta a kifutó pályát és földbecsapódott a dél-angliai Yateley közelében lévő Blackbushe repülőtérnél. Négyen meghaltak mindannyian a gép fedélzetén tartózkodtak. A BBC közlése szerint a hírt a brit szaúd-arábiai nagykövetség is megerősítette; a képviselet a Twitteren fejezte ki együttérzését a család többi tagja felé.

Blackbushe reptér Yateley közelében, Nagy-Britannia.

A tudósítás szerint az Embraer Phenom 300-as típusú gép tegnap délután hagyta el a milánói Malpensa repteret,  onnét érkezett Angliába, ám a pilóta valamilyen egyelőre nem ismert okból eltévesztette a leszállópályát és nem a kijelölt kifutón, hanem egy közeli telepen tette le a gépet, ahol parkolókban álló autókba ütközött, majd felrobbant. (Ismert, hogy a Bin Laden-családnak jelentős üzleti érdekeltségei vannak Észak-Olaszországban.)

A Telegraph szaúd-arábiai értesülésekre hivatkozva azt írja, hogy Oszama Bin-Laden nővére, mostohaanyja és még egy családtag utazott a géppel; rajtuk kívül a pilóta is életét vesztette. A magánrepülőgép, mely összesen nyolc utas szállítását teszi lehetővé, a Bin Laden család repülőgép-vállalatának gépparkjához tartozott. Kisebb luxugépről van szó, amelynek piaci értéke eléri a 7 millió angol fontot. Húsz autó totálisan tönkrement az összeütközésben.

 

(BBC) (Telegraph)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.