Húszkilós aligátorteknőst fogtak be Törökbálinton

ÁLLAT
2015 augusztus 01., 18:11
comments 78

A kifejlett nőstényt a törökbálinti erdőben kapták el. A veszélyes hüllőt befogták és a veresegyházi medveotthonban helyezik majd el, mondta el Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke.

Az állatot egy kutyasétáltató nő találta meg egy hústároló rekeszben, magára hagyva. A mintegy 20 kilogrammos, 30 centiméter hosszú páncélzatú állat rossz állapotban volt. Befogása után szakorvosi ellátást kapott, és a veresegyházi medveotthonban helyezik majd el, ahol már hat – a természetben befogott - társa várja.

photo_camera A kép csak illusztráció, nem a befogott példány látható rajta. via Wikipedia

Az Amerikában őshonos aligátorteknős különösen veszélyes invazív faj. Nagyon agresszív, harapása roppant erős, de fertőzést is okozhat mint dögöt is elfogyasztó állat. Az aligátorteknős tartása büntetendő, és több millió forintos szabálysértési büntetést is vonhat maga után.

A medveotthon a következő időszakban különösen nagy hangsúlyt fektet majd az oktatásra, nevelésre, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az aligátorteknős nem tartható házi kedvencként. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.