Újra gyilkoltak az alpesi tehenek

ÁLLAT
2015 augusztus 01., 14:31
comments 134

Svájci tehéncsorda taposott halálra egy 77 éves berlini nőt, írja a Tagesspiegel. A nő Graubünden kantonban kirándult, amikor úgy döntött, hogy átvág egy tehéncsordán. Az állatok azonban megvadultak – feltehetőleg egy anyatehén féltette a borjait –, és megtámadták a magányos túrázót. A kiérkező orvos már csak a halált beálltát tudta megállapítani.

Az osztrák hatóságok tavaly unták meg a gyilkossághullámot. Ezért tájékoztató füzetet adtak ki a Tirolt felkereső turistáknak, ahol képregényben mutatják be, mit nem szabad csinálni a tehenekkel (itt letöltheti az egész kiadványt):

tehén_
Az nyilvánvaló, hogy nem érdemes ok nélkül felidegesíteni az állatokat, de jó tipp, hogy ha úgy látjuk, valamiért megharagudtak ránk a tehenek, akkor érdemes végig feléjük fordulva, lassan kihátrálni a mezőről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.